Втородивизионният Локомотив Мездра ще започне подготовка за предстоящия сезон в "Б" група на 22 юни, информира треньорът Иван Редовски. Наставникът се надява мездренци да запазят досегашния си състав. "Имам уверението на ръководството, че се прави всичко възможно да се запази гръбнака на отбора за новия сезон, заяви Редовски. - Водим преговори с 5-6 потенциални нови попълнения, които смятам, че са класни за "Б" група. Единият от тях е вратар, а останалите - полеви играчи. Имената им обаче ще обявим, когато подпишат договори с клуба“.

Единственият футболист, който официално се раздели с клуба, е полузащитникът Михаел Кисьов. Юношата на Левски разтрогна договора по взаимно съгласие.

Треньорският щаб на Локо планира подготвителен лагер, който най-вероятно ще се проведе в Троян, където домакините са предложили на отлични условия за подготовка. Предвидени са поне шест контроли през лятната пауза. Засега сигурните проверки са на 8 юли с новака в Б група Спартак Плевен и на 15 юли с изпадналия в трета дивизия Ботев Враца.

На този етап не е ясно кога ще стартира новото първенство във втория ешелон. От БФС обявиха 18 юли за начална дата на шампионата в А група. Очаква се Б група да започне седмица по-късно - на 25 юли. Все още обаче не е определен форматът и точният състав на втора дивизия. До края на седмицата Лицензионната комисия трябва да обяви кои отбори от Б група ще получат лиценз за предстоящото първенство.