Локомотив (Пловдив) записа първа победа по време на подготвителния лагер в Австрия, след като се наложи с 2:0 над катарския Ал Ахли. В предишната си среща в централноевропейската държава “смърфовете” отстъпиха с 0:1 на втория отбор на Волфсбург.
 
Срещата започна със закъснение, тъй като Ал Ахли не пристигна навреме. Това бе поредната неуредица на организаторите на престоя на пловдивчани в Австрия. Именно заради проблемите собственикът на клуба Константин Динев обяви, че връща отбора в България.
 
И двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме. В 22-ата минута Здравко Лазаров проби по лявото крило и центрира в наказателното поле, където топката бе засечена с глава от Атаиф, който я заби в собствената си врата.
 
Четвърт час по-късно Локомотив реализира второто си попадение. Захора намери Лазаров в наказателното поле, Електричката финтира вратаря на Ал Ахли Тауфит и един защитник и прати топката в опразнената мрежа.
 
Три минути преди края на мача “смърфовете” можеха да стигнат до трето попадение. Христо Златински спечели дузпа за тима си и сам се нае с изпълнението, но вратарят на Ал Ахли спаси. В последната минута Базил де Карвальо не успя да затрудни катарския страж след удар с глава.

През това лято Локомотив (Пловдив) записаха две победи, равенство и шест загуби в контролните срещи.Утре "смърфовете" се връщат в България. По програма в понеделник тимът трябваше да играе с Вакер (Инсбрук), а в сряда с Паниониос./БЛИЦ
 
СЪСТАВЪТ НА ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 1.Шеремет, 7.Тодоров, 6.Крачунов (46-Бисеров), 55.Кавдански (84-Рибарски), 4.Венков (55-Йошев), 44.Витанов (46-Ерош), 14.Еспиноса (66-Георгиев), 10.Сержиньо, 29.Коцев (63-Златински), 9.Захора (50-Де Карвальо), 77.Лазаров (70-Даксон)