Ръководството на Локомотив (Пловдив) се е прицелило в привличането на нападателя от школата на Ливърпул Никола Сарич, пише в. “Тема Спорт”.
 
В момента острието играе във втория тим на "мърсисайдци", но не получава шанс да рита за мъжете. 20-годишният стрелец е роден в бивша Югославия и спортният директор Бранко Милованович ще използва контактите си, за да опита да го доведе на "Лаута" като преотстъпен.
 
Никола Сарич е роден на 6 януари 1991 г. в босненската столица Сараево. По време на войните в бивша Югославия обаче семейството му емигрира в Дания и в момента Сарич притежава датски паспорт.
 
Сарич започва кариерата си в Херфолге. В клуба изкарва пет години и 17-годишен дебютира за първата формация на клуба. През 2007 година е избран за най-добрия национал на Дания до 17 години.
 
През лятото на 2008 година преминава в Ливърпул и парафира тригодишен договор. За подписа му “мърсисайдци” се преборват с Барселона, Тотнъм и Чарлтън, които го искат в състава си.
 
Въпреки че е воден за “един от най-обещаващите млади таланти в Европа”, Сарич засега не успява да пробие в първия тим на Ливърпул./БЛИЦ