Славия приема днес от 19:00 часа един от най-удобните си съперници в последно време Локомотив (Пловдив). Двубоят от 6 кръг на Първа лига ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

"Белите" постигнаха три победи с по 3:0 в последните си домакинства на "смърфовете" и са амбицирани да продължат тази своя отлична серия. В същото време обаче отборът на Александър Тарханов се представя слабо до момента в първенството и след 5 кръга има само една победа. Тя дойде доста трудно в миналия кръг, когато Борислав Балджийски отбеляза в 91-ата минута за крайното 1:2 на мача в Монтана.

Амбициозният Локомотив (Пловдив), воден от Илиан Илиев, до момента има 1 успех, 3 равенства и 1 загуба, заемайки деветото място във временното класиране с 6 точки. "Смърфовете" се надяват, че днес най-после ще измъкнат победата в гостуване на Славия и ще сложат край на черната си серия срещу "белите" в София.

За тима от "Овча купел" ще дебютира новото попълнение Валери Домовчийски, който най-вероятно ще поведе атаката. Тарханов може да гласува доверие и на Иван Минчев, за когото БЛИЦ СПОРТ първи съобщи, че премина от ЦСКА в Славия.

"Смърфовете" имат известни проблеми в атака, тъй като и Мартин Камбуров, и Дани Кики са с различни оплаквания. Капитанът и голмайстор на Локомотив (Пловдив) е с пукната кост на китката, но ще играе с шина.

Вероятни състави:

Резултат с изображение за фк славия
СЛАВИЯ: Марио Кирев, Георги Пашов, Петко Христов, Стефан Велков, Абуд Омар, Емил Мартинов, Божидар Васев, Георги Йомов, Борислав Балджийски, Сердер Сердеров, Валери Домовчийски
Контузен: Александър Бранеков
Наказани: няма

Резултат с изображение за локомотив пловдив
ЛОКОМОТИВ (Пловдив): Илко Пиргов, Георги Вълчев, Димитър Везалов, Кирил Котев, Пламен Крумов, Мартин Райнов, Ванчо Траянов, Симеон Райков, Умарбаев, Димо Бакалов, Мартин Камбуров
Контузен: Аймен Суда
Наказани: няма
 

Баланс: 111 мача, 55 победи за Славия, 28 равенства, 28 победи за Локомотив (Пловдив), г.р. 183:110

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига