Ръководството на Локомотив (Пловдив) излезе с декларация след дербито с Ботев, което се игра на "Лазур" в Бургас и завърши при резултат 1:1. Попадението на "канарчетата" обаче дойде след неотсъдена засада, което е причина за гнева на "смърфовете". Още след срещата треньорът Илиан Илиев се изказа негативно по адрес на Ивайло Стоянов и помощника му Георги Славов, а днес и от ръководството сториха това.

Декларацията на Локомотив (Пловдив):
Ние, ръководството на ПФК Локомотив и неговите привърженици, сме безкрайно възмутени от решенията на помощник-съдията Георги Славов. Решения, с които бе предрешен изходът на двубоя в дербито от първия кръг с Ботев (Пловдив).

Подобни решения през изминалия шампионат лишиха клуба ни от участие в Лига Европа. Искаме да заявим, че клубът няма да остане безразличен към подобни неадекватни решения и ще сезира БФС и неговите комисии.

ПФК Локомотив спазва всички изисквания и нормативни документи, създадени от централата на БФС, но ще изисква тези актове да бъдат спазвани от главно действащите – длъжностни и служебни, лица.

Прави „чест“ на помощник-съдията Георги Славов, който чрез имейл се извинява на ръководството, футболистите и привържениците на клуба, но това не може да върне положения труд и отнетите 2 точки на отбор с традиции и амбиции.

Призоваваме всички клубове, съдии и делегати, да спазваме логото „За честна и спортсменска игра“, да спазваме феърплея на всяка една футболна среща.

ПФК Локомотив".

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига