Локомотив (Сф) води преговори с двама босненски нападатели. Както БЛИЦ вече съобщи първи вариант за "червено-черните" е голмайсторът на Сараево Емир Хаджич. Таранът се прочу през лятото на 2012 г., когато бе сред най-добрите и в двата мача срещу "Левски" в Лига Европа - 0:1 и 3:1. Това беше едно от най-срамните отпадания на "сините" в евротурнирите. Емисарите на Локомотив усилено преговяраха с Хаджич през последния месец.

Емир обаче има сериозна оферта и от израелския Ирони Рамат Хашарон, както и от Турция, а и двете са по-добри от тази на българския клуб. Ако трансферът на босненеца пропадне, "червено-черните" имат резервен вариант. Става въпрос за Саша Кайкут от Челик (Зеница). Той вкара 12 гола през миналия сезон в босненското първенство.

Саша е роден на 7 юли 1984 г. Висок е 186 см, тежи 80 кг. Той е доста опитен футболист. В кариерата е играл за Борац (Баня Лука), Карловац, хърватските Задар и Поморац, молдовския Шериф (Тираспол) и азербайджанския Баку. Както БЛИЦ вече писа, треньорите на Локото умуват и за трансфер на конгоанеца Брус Инканго. Щурмовакът също е с големи изисквания относно заплатата си и това може да стопира преговори с него. Според кулоарна информация Инканго иска 8 000 евро месечно със заплатите и премиите.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ