Локомотив (София) е пред угрозата да не играе и тази есен на собствения си стадион в “Надежда”, пише “Тема Спорт”. Новината е потвърдена от изпълнителния директор на “железничарите” Георги Марков.
 
Както е известно, собственикът на “червено-черните” Николай Гигов обяви преди старта на шампионата, че отборът ще се върне у дома в третия кръг, когато приема “Ботев” (Враца), но това няма да се случи и мачът пак ще е в “Овча Купел”.
 
Притеснителното е, че ремонтните дейности на стадиона в “Надежда” още не са започнали, а и няма яснота кога ще стартират.
 
“Надяваме се да се върнем на собствения си стадион, но не зависи от нас. До Нова година не знаем дали ще успеем да изиграем домакинските си мачове на стадион “Локомотив”. Всичко опира до финанси. В момента г-н Гигов движи процедури. Другата седмица трябва да стане ясно кога ще започнат ремонтите. Има много неща, които трябва да се оправят. Все пак от 30 години по стадиона нищо не е пипано”, заяви Георги Марков.
 
“Най-важното на този етап е да се сменят част от въжетата и да се направи хидроизолация. Трябва да се направи нова разливка на бетона на козирката, тъй като стартият се рони. Правим всичко възможно да започнат ремонтните дейности. Ние също искаме да играем на собствения си стадион, но не е толкова лесно”, допълни изпълнителният директор на Локомотив.
 
“Отиваме в Перник, за да покажем най-доброто, на което сме способни. 15 години бием там, но в последните не можем да спечелим и у дома”, завърши Марков.