Локомотив София победи четвъртодивизионния Ком (Годеч) с 9:1 в благотворителен мач в помощ на 17-годишния Кристиян Николов, който страда от “Сарком на Юинг" и вече месеци наред се бори с болестта.

Кристиян тренира активно футбол и тенис на корт до момента, в който му откриват заболяването. Сега той се лекува в болница "Свети Георги" в Пловдив. След седем броя химиотерапии трябва да се направи операция за отстраняване на образуванието. В България обаче такава операция не може да бъде направена, тъй като туморът е на таза. Онколозите от Пловдив ще изпратят документите на Криси в онкоклиника в Мюнстер, Германия. Прогнозата е, че операцията ще струва около 40 000 евро. След нея трябва да се направят още седем химиотерапии и може би и лъче или радиотерапии, тъй като туморът е локализиран. 

Парите ще се необходими за началото на ноември, ако всичко е наред с терапиите, казва майката на момчето Соня Деянова. 

На този линк всеки желаещ може да помогне на Криси!

Собственикът на Локомотив Иван Василев и членът на УС Веселин Стоянов подариха на Кристиян фланелка на столичния тим с неговото име на гърба, както и фен артикули на намиращия се на четвъртото място във Втора лига отбор. 

На Арена “Годеч” пред около 200 зрители столичните “железничари” излязоха с голяма част от титулярните си футболисти, като с хеттрик се отчете централният нападател Димитър Георгиев. Завърналият се след контузия Илиян Стефанов направи отлично впечатлиние и към попадението си в 71-та минута добави две асистенции. Домакините не намериха отговор на действията на опитния Том в средата на терена, който често извеждаше на чисти позиции фланговите футболисти Китан Василев и Цветомир Вачев. Голмайсторите за Локомотив: Д. Георгиев (5’, 32’, 46’); Н. Иванов 25’, Цв. Вачев 19’, М. Василев 23’, Т. Траянов 67’, И. Стефанов 71’, автогол 81’.След паузата за националните отбори до края на септември за Локомотив мачове срещу Поморие, Локомотив ГО и Струмска слава. 

Единственото попадение за домакините от Ком Годеч, които утре започват битката в “А” ОФГ София - Запад отбеляза бившият футболист на Марек Дупница Младен Гергинов в 65-ата минута.