Локомотив (София) се върна на победния път, записвайки домакински успех с 2:0 над Септември (Симитли) в първи мач от програмата на 15-ия кръг във Втора лига. "Железничарите", които в предишните си две срещи не спечелиха (загуба у дома с 1:3 от Хебър и 1:1 с Янтра в Габрово), днес демонстрираха класа и заслужено се поздравиха с трите точки. 

Светослав Диков откри резултата в 32-ата, а в Павел Петков удвои в 52-ата. Успехът върна Локомотив на върха в класирането. "Железничарите" събраха 29 точки, с колкото е и Пирин (Благоевград), който е с мач повече. Трети е Кариана (Ерден) с 27 точки. Септември (Симитли) е десети с 15. 

Мачът на стадион "Локомотив" беше предшестван с минута мълчание в памет на напусналите този свят по-рано през седмицата Никола Спасов и Диего Армандо Марадона.

Първата ситуация за гол беше в шестата минута, когато Светослав Диков надскочи Владимир Гогов на границата на вратарското поле и засече с глава, но стражът на гостите Филип Димитров демонстрира отличен рефлекс и спаси. Избраниците на треньора Иван Колев продължиха да бъдат по-активният тим в началните минути и пет след това Тодор Траянов направи пропуск. Играчът на Локо не успя да вкара с глава. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В 13-ата минута домакините пропуснаха 100-процентова възможност за попадение. Марио Петков обаче не можа да вкара. Това стори Светослав Диков в 32-ата минута. Илиян Стефанов центрира отляво, където Александър Александров отправи чудесен ножичен удар, който обаче се отби от напречната греда. Топката стигна до непокрития Диков, който от границата на вратарското поле засече с глава във вратата на Филип Димитров – 1:0.  

Снажният нападател на Локо пропусна да удвои малко преди почивката. В добавеното време на първата част Илиян Стефанов стреля от движение и от дистанция, но в ръцете на Филип Димитров.

И през второто полувреме домакините доминираха. В 52-ата минута Локо поведе с 2:0. Александър Александров центрира отляво в наказателното поле, където на втора греда Павел Петков засече топката от въздуха и я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата на Септември - 2:0.

До края Локомотив пропусна да постигне по-изразителна победа. С попадение се разминаха Наско Милев и Педро Ферари. 

ВТОРА ЛИГА - 15 КРЪГ

27 ноември 2020 г. (петък), 14:45 чaса
Локомотив (София) - Септември (Симитли) 2:0 
1:0 Светослав Диков (32), 2:0 Павел Петков (52) 

28 ноември 2020 г. (събота), 14:30 часа
Нефтохимик (Бургас) - Созопол 
Миньор (Перник) - Янтра (Габрово)
Кариана (Ерден) - Струмска слава (Радомир)

29 ноември 2020 г. (неделя), 12:00 часа
Спортист (Своге) - Септември (София) 
Добруджа (Добрич) - Хебър (Пазарджик) Диема Спорт 2

30 ноември 2020 г. (понеделник), 14:30 часа
Локомотив (Горна Оряховица) - Лудогорец II 

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2020/2021