Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев сподели, че ще вземе мерки, за да изглежда от­борът много по-добре през новия сезон.

"Работим здраво по лятната селекция. От това трябва да ви стане ясно, че ще продължа да водя тима. В момента сме в напредна­ли преговори с четирима българи. Надявам се всичко да се развие както трябва и те да заиграят в "Надежда". Не желая да обявявам име­ната на въпросните играчи, тъй като може някой да ни ги вземе. Ще дам шанс на на­ши момчета, защото чуж­денците, които идват, не са по-добри. Те само взимат хляба на българите. Нямаме интерес към футболисти на Славия, които бяха осво­бодени. Набелязали сме дру­ги играчи. До края на друга­та седмица се надявам всич­ко да е финализирано. Скоро ще обявя и кои ще си тръг­нат от клуба. На много от настоящите състезатели няма да им бъдат подновени договорите. Причината е ясна - не са заслужили", каза Кокала пред "Тема спорт".

Сред набелязаните от Велев играчи има такива от изпадналите Монтана, "Ботев" (Враца), Миньор (Перник), а също и от Локомотив (Пловдив).

Той добави, че е доволен от характера, показан от някои футболисти в послед­ните кръгове. "Няма как да съм останал радостен от играта. Но по­не показахме, че можем да се борим и да взимаме това, ко­ето ни трябва, дори срещу силни отбори. Смея да твърдя, че се представихме на по-добро ниво срещу лидерите, отколкото срещу изпадащите. През новия сезон трябва да променим това. Ще се целим по-високо. Ще се постараем този път да сме сигурни за мястото си и да не треперим до последния момент. Макар, че бях сигурен, че ще останем", завърши Кокала.