Старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов разкри някои подробности около зимната селекция и подготовката на тима за битката за оцеляване в елита.
 
“Поне 4-5 нови играчи ще започнат подготовка с нас, като те ще са на проби. Някои ще се включат от първия ден, а други от лагера ни, който започва на 13 януари в Сандански. Това ще бъдат българи и чужденци с европейски паспорти. Ще обявя само Камен Хаджиев. Взимаме го за ляв краен защитник. Имам впечатления от него, но искам да започне подготовка с нас”, заяви Генов.
 
“Басея със сигурност напуска, Матютю – също. С останалите сме в процес на разговори. Бранимир Костадинов искаше по свое желание да напусне и няма да му правим спънки, нека се развива. Няма да бързаме с освобождаването на други, преди да видим реалното ниво, на което сме в момента. Имаме нужда най-вече от централен нападател, разиграващ халф и бек. Особено се нуждаем от атакуващ играч, тъй като през целия сезон досега сме имали липса на изявен голмайстор. Хубаво е, че Маркиньос свърши тази работа, но той не е чист нападател. Трябва ни човек, който да завършва атаките, защото загубихме много точки. Създаваме много положения, а няма кой да ги реализира. Предпочитам да привлечем българи, но качествени такива в момента няма на пазара и ще се ориентираме към чужденци”, допълни треньорът на “железничарите”.
 
“Всеки се облизва за Маркиньос, но той си има договор, човекът си кара почивката и започва с нас. Който го иска, трябва да плати трансферна сума”, завърши Стефан Генов.