Локомотив (София) назначи нов директор. Иво Котев стана технически началник на "железничарите". Той беше представен официално вчера преди старта на лятната подготовка на отбора от Втора лига. Котев идва от друг столичен клуб. Специалистът беше шеф на детско-юношеската школа на Царско село. 

Пред Котев имаше вариант да оглави школата на Ереван Пюник в Армения, но в крайна сметка се присъедини към Локомотив (София). Той е работил още в ЦСКА, Лудогорец, както и в клубове в чужбина.

На пресконференцията преди старта на подготовката на Локомотив беше представен и новият треньор на вратарите - Валентин Захариев. Той работи дълги години в Левски. 

Треньорът Младен Додич заяви, че голямата цел пред клуба през новия сезон е спечелване на промоция за елита. Сърбинът определи ЦСКА 1948 като основен конкурент за първото място, което директно дава право на участие в Първа лига.

"От всички клубове във Втора лига Локомотив е с най-големи традиции. Нашата основна цел е да се борим за място в Първа лига. Искам да изградим силен отбор, който да работи здраво на терена и да постига добри резултати. Имаме основата. Трябва ни повече работа и по-малко говорене", коментира Додич.

"ЦСКА 1948 е нашият голям противник за първото място. С всяка години Втора лига става все по-силна. ЦСКА 1948 показва развитие, тук е и Септември, както и Монтана. Има много силни отбори и няма да ни е лесно", допълни Додич.

Първата контрола на Локомотив ще бъде именно срещу ЦСКА 1948. Мачът е планиран за 22 юни от 18:00 часа на стадион "Локомотив".



Валентин Захариев и Младен Додич: