Локомотив Сф постепенно вдига контузените си футболисти на крака. В заниманията пълноценно се включи Люк-Кристофър Матютю, след като левият бек на „червено-черните“ не тренира около десетина дни, поради кратък престой в болница и лечение на здравословен проблем с бъбреците, съобщава официалният сайт на клуба. На облекчен режим се готви и Том, като при халфа се е обадила стара травма и той ще има нужда от няколко дни на индивидуални тренировки. Попадналият в групата за мача от изминалия шампионатен кръг Мартин Димитров постепенно възвръща познатата си форма, тренирайки на пълни обороти, като преди това двайсетина дни един от универсалните футболисти в тима и юноша на „червено-черните“ се възстановяваше от травма на коляното.

Централният защитник Александър Бранеков, който също страдаше от контузия и не попадна сред 18-те за мача със Славия от понеделник тренира нормално с останалите в тима. Все още тренировки с отбора не е подновил Румен Трифонов, който се възстановява вече месец след операция на коляното. Другият трайно контузен в отбора Джи Би Якасонго тренира отделно от тима по индивидуална програма, след като още през лятото скъса ахилес и претърпя операция на сухожилието, а най-ранното му завръщане на терена се очаква да е през пролетта.

Останалите футболисти в тима са здрави и се готвят с настроение за предстоящото столично дерби срещу ЦСКА на „Армията“ в събота. В сряда локомотивци ще проведат тренировката си от 13.30 ч. на балона в кв. Драгалевци, като заниманието ще бъде закрито за медии.