Надеждите на Ботев (Пловдив), че ще понапълни касата си след напускането на собственика Георги Самуилов започват да поугасват. Един от вариантите за свежи финансови постъпления беше трансфер на Тодор Неделев в Турция. Звездата на „канарчетата“ обаче обяви, че турският клуб е отпаднал като вариант за продължение на кариерата му, а за момента няма нови оферти.

„Не съм решил все още къде ще продължа. Офертата от Трабзонспор за съжаление отпадна. Отказаха се. На този етап няма друго предложение към мен. Трансферният прозорец е до септември. Има време. Имам договор с Ботев. Сега е важно да тренирам добре и да давам максимума за отбора“, заяви Неделев на пресконференцията на „жълто-черните“ преди пловдивското дерби с Локомотив в неделя от 18:45 часа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЛИЦ СПОРТ още вчера обяви, че Ботев е изправен пред финансова криза, след като собственикът Георги Самуилов се оттегли, а акциите преминаха в Сдружение ПФК Ботев. Това днес беше потвърдено и от изявление на прокуриста на „канарчетата“ Асен Караславов.

“Всичко е платено и на футболистите, и обезщетенията на разтрогналите играчи, и към НАП главниците. Мисля, че с това много малко отбори могат да се похвалят с това. Притеснителното е, че след връщането на акциите на клуба имах разговор с господин Гиздаков и господин Кошински от Сдружението. По техните думи разбирам, че не могат да подсигурят този бюджет, който е необходим за нормалното съществуване на футболния клуб. Аз съм на мнение, че без господин Самуилов няма как нещата да се случат по нормалния начин. Всички се надяваме той да остане в клуба. Той дава страшно много пари за клуба и за развитието на отбора. Сега без него трябва да се връщаме назад в развитието си, което е притеснително. На 21-и ще има акционерно събрание тогава ще се взимат решения”, коментира Караславов пред "Спортал".