Изпълкомът на БФС изобщо няма да разглежда казуса с ЦСКА. Това се говори под сурдинка от няколко дни насам, а днес за същото намекна и президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който е и член на Изпълнителния комитет към футболната централа.
 
Както е известно, след като Правната комисия отсече, че няма как новият ЦСКА да получи регистрация, се появи информация, че последната дума ще има Изпълкомът. Даже се прогнозира кога точно ще се проведе заседанието – в средата на ноември.
 
Ето обаче какво сподели Венци Стефанов пред медиите след победата на Славия с 2:0 над „Ботев” (Пд):
 
"Вижте, има си правна комисия, има си закони на ФИФА и УЕФА, защо прехвърляте тези неща на Изпълкома? Изпълкомът няма нищо общо с този въпрос. Той не е част от нашите правомощия. Разбрахте как е гласувано сред членовете на комисията - 7:0. Така че - не пишете глупости. Изпълкомът единствено може да одобри решението, а не да вземе обратно решение. Законите са еднакви за всички - и за Левски, и за ЦСКА. Феновете на ЦСКА се заблуждават. Уважавам ЦСКА, но кучето е заровено другаде. Вината не е в Изпълкома, а някъде другаде.”