Мажоритарният собственик на Пирин Емил Наков не се яви на среща с представители на Общината в Благоевград във втори пореден ден. От вчера се очаква босът да се откаже от акциите си в полза на местната власт в името на спасението на отбора.

”Чувствам се излъган. Три часа заедно с кмета Костадин Паскалев убеждаваме 37 съветници да гласуват предложението Общината да вземе акции на Пирин и да спаси лиценза. Емил Наков показа пълно безразличие към това, което се случва. Смятам, че той не се интересува какво ще стане с отбора”, заяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Костадин Хаджигаев.

От общината Благоевград уточниха, че днес целя сутрин кметът Паскалев е очаквал Наков да се появи и да прехвърли, както сам обеща, всичките си акции. Това обаче не се случи. Това спира подписването на договор за спонсорство с Благоевград – БТ и Карлсберг.

При тази ситуация не е ясно дали лицензът на „орлетата” ще бъде спасен. Има вероятност от есента тимът да играе в „А” Окръжна футболна група.