Грозни сцени в женското ни футболно първенство. Отборът на Локомотив (Пловдив) е бил обиждан и замерян с предмети при гостуването си на Светкавица (Градежница) в мач от шампионата при дамите. Срещата се е играла в село Галата.

Фен на тима от Градежница дори е потърсил саморазправа с капитанката на "смърфовете" Кристин Кръстева, а тя е подала жалба срещу агресивния привърженик.  

"Черно-белите" съобщиха, че са входирали жалба срещу домакините заради скандалните случки на двубоя.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Декларацията на Локомотив (Пловдив): 

"ЖФК Локомотив Пловдив входира днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ. Причината - лошата организация или липсата на такава на мача с ФК Светкавица Градежница, който се проведе в село Галата.

По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани с различни предмети (камъни, пръчки, запалки, бутилки) от част от публиката.

След края на двубоя, завършил с победа за Локомотив, привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея. Само бързата намеса на съдийската тройка (Ивайло Благоев, Ивайло Христов и Лилян Иванов) e предотвратила ескалация на конфликта.

Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора-домакин. През цялото време от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК Светкавица и съдийската бригада са охранявали "черно-белите".

ЖФК Локомотив осъжда тези действия и апелира за строги мерки и адекватни наказания!

Недопустимо е да има такива инциденти, застрашаващи нашите състезателки!".