Крилото на ЦСКА Тони Силва отново е обект на засилен интерес от страна на други клубове. Португалецът е попаднал в плановете на Брюж, руснаци и... Лудогорец, информира "Меридиан Мач". Човек на белигийците дори видя страхотната му тупалка при успеха с 4:0 над Хасково в миналия кръг.

От "Армията" са заковали на Силва цена от 1,5 милиона евро, която Брюж след дълги преговори е склонил да плати. Белгийцте настояват сделката да стане още в този трансферен прозорец.

От Лудогорец също проучват шанс да привлекат талантливия играч, след като Йерон Луму бе освободен. Тони Силва натрупа опит в "А" група, а и престоят в Ливърпул преди това му дава допълнително самочувствие за големи битки. Шефовете на разградчани изчакват евентуално класиране за групите на Шампионската лига, когато ще са готови да надцакат конкуренцията. Руски клуб също има възможност да плати за правата на португалеца от ЦСКА.

Треньорът на Брюж Мишел Прюдом харесва страшно много крилото на "червените". Той има преки впечатления от него от контролата между двата отбора това лято. Силва вкара два гола и бе с основна заслуга за победата на ЦСКА с 3:2. Първоначалната оферта от 650 хиляди евро бе категорично отхвърлена от Александър Томов.

След кратък застой от Брюж са изпратили по-добро финансово предложение, което в момента се обмисля. С парите от евентуален негов трансфер ЦСКА ще си гарантира спокойствие поне до края на първенството.

Стойчо Младенов намери и други перспективни играчи в лицето на Серджиу Буш и Платини, от които след време също би могло да се осигурят добри приходи. Не трябва да бъдат подценяване в това отношение Иван Маркович и Антон Карачанаков.

Още през следващата седмица се очаква развитие по трансфера. Не е изключено към Тони Силва да постъпят още оферти. Запитвания към крилото на ЦСКА има от повечето водещи първенства в Европа.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите