Кметът на Разград Денчо Бояджиев обяви, че Община Разград очаква проекта на Кирил Домусчиев за реконструкция на "Лудогорец Арена". След като Общината получи проекта, ще бъде направен анализ и ще бъде взето решение дали и как ще протече участието й в обновяването на арената.

Модернизацията цели стадионът да стане четири звезди по критериите на УЕФА, за да може да посреща мачове от груповата фаза на евротурнирите, а съгласуването с местния парламент е необходимо, тъй като спортното съоръжение е публична общинска собственост, ползва се от българския евробоец на база договор за публично-частно партньорство.

Първоначалните идеи са да се събори централната трибуна и да се изгради отново по-висока и съобразно изискванията, а върху трибуните зад двете врати и сектор „В“ да се надгражда, обясни Бояджиев.

"Топката е в ръцете на собственика на футболния шампион Кирил Домусчиев, ние сме готови. Когато от футболния клуб изготвят проекта, те ще го представят пред Общинския съвет, който ще вземе решение относно участието на Община Разград като партньор, тъй като стадионът е публична общинска собственост. В края на февруари или началото на март се очаква проектът да бъде готов и да започне изграждането. Става въпрос за високо строителство, цялата трибуна ще бъде съборена, ще се построи сграда с всички комуникации, съгласно изискванията на УЕФА за стадион с четири звезди. Ще има четири трибуни", заяви пред журналисти Денчо Бояджиев.

"Докато стадионът се строи, официалните домакински мачове ще се играят в базата "Гнездо на орли", където ще се изградят 2500-3000 седящи места. Там ще бъдат направени и две-три игрища, пансион за Детско-юношеската школа и хотел", добави кметът на Разград.

Припомняме, че Кирил Домусчиев неколкократно заяви, че клубният стадион ще бъде реконструиран само, ако Общината вземе участие в инвестицията. Идеята на боса е той да влезе в проекта с 16 милиона лева, а Община Разград да даде още 4 милиона.