Лудогорец победи Витоша (Бистрица) с 3:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Разградчани продължиха традицията да не допускат загуба от "тигрите" и вече имат 4 поредни победи. Гостите отправиха едва два удара към вратата на Лудогорец, който вече води с 6 точки пред преследвача ЦСКА, като "червените" след малко играят със Славия.

Домакините направиха две силни атаки в първите шест минути, но Марселиньо и Недялков не уцелиха вратата. "Орлите" нанесоха много тежък удар по Витоша още в началото, като в рамките на две минути вкараха два гола. Вандерсон се разписа с изстрел от близка дистанция в 13-ата, а в 15-ата Лукас Саша удвои след асистенция на Антон Недялков. До края на полувремето Вандерсон опита още един удар, който обаче премина над вратата на гостите.

През втората част Витоша се отчете със слаб удар на Четин Садула, а Кешерю опита да прехвърли вратаря на гостите, но неуспешно. Четвърт час преди края на терена се появи Якуб Швиерчок и само пет минути трябваха на поляка, за да се разпише с удар отблизо, оформяйки крайното 3:0.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019