"Ботев" (Пловдив) загуби с 1:2 от Лудогорец в 1/8-финален мач от турнира за Купата на БФС при набор 1997. Двубоят се игра на естествения терен в Коматево и бе изгледан от около 100 зрители.

През първата част пловдивчани бяха по-активният отбор, но не успяха да реализират положенията си. От своя страна гостите приеха играта в собствената си половина и разчитаха повече на контраатаки.

"За съжаление срещата бе помрачена от спорното съдийство на главния съдия Динко Терзиев, който спести множество картони за гостуващия тим заради безумно груби влизания в играта на футболисти в "жълто-черно". В следствие на изключително грубите си влизания гостите контузиха Исмет Рамадан и Рангел Игнатов, които бяха заменени принудително", пише на официалния сайт на "Ботев".

В първите минути играта бе равностойна, а двата тима по-скоро се разузнаваха, отколкото да се хвърлят в атаки. С течение на времето обаче ботевистите натиснаха и започнаха да създават голови положения пред вратата на гостите от Разград. В 15-ата минута Рангел Игнатов центрира в наказателното поле на "зелените", където непокритият Виктор Пенчев стреля от движение, но право във вратаря, който спаси. В 22-ата минута Исмет Рамадан направи отличен пробив по дясното крило и намери Рангел Игнатов, който от точката на дузпата прати топката в мрежата на Лудогорец за 1:0.

В 36-ата Виктор Пенчев пробва удар от границата на наказателното поле, но шутът му бе неточен. В ответната атака гостите изравниха, след като играч на Лудогорец получи топката в наказателното поле и с точен удар вкара за 1:1. В 40-ата минута футболист на Лудогорец влезе по изключително груб начин в краката на Рангел Игнатов, а съдията се престраши да извади червен картон и наказа футболиста само с жълт картон.

След почивката гостите изнесоха играта и нито един от двата тима нямаше ясно изразено превъзходство. В 52-ата минута гостите получиха свободен удар на около 30 метра от вратата на "Ботев" и топката бе изпратена към Стамен Бояджиев, който обаче не се намеси убедително и изпусна коженото кълбо, а играч в "зелено" вкара за 1:2. Три минути по-късно удар на Борис Тютюков от 20 метра мина покрай вратата. Последваха минути, в които играта бе изпълнена с грубости от страна на гостуващия тим, а главният съдия определено изпусна срещата и разправиите на и извън терена следваха една след друга.

В 66-ата минута Радослав Апостолов стреля от дъгата на наказателното поле, но отново неточно. В 68-ата минута се получи спорна топка в центъра на терена, при която играч в "зелено" влезе по изключително брутален начин в краката на Рангел Игнатов. Футболистът на "канарчетата" се търколи на терена и с поведението си показва, че изпитва много сериозна болка. Главният съдия Динко Терзиев обаче за пореден път показа, че няма смелостта да изгони играч на Лудогорец и за нарушението показа само жълт картон, хвърляйки в недоумение зрителите и наставника на представителния отбор на "канарчетата" Велислав Вуцов, който наблюдаваше срещата.

В следствие на нарушението и Рангел Игнатов бе заменен принудително. Двете принудителни смени се отразиха на играта на ботевистите и момчетата на Петър Пенчев и Иван Кочев нападаха далеч по-трудно. В 80-ата минута гостите бяха близо до трети гол, но удар от близка дистанция бе спасен от Стамен Бояджиев.  В 86-ата минута след центриране от корнер топката бе избита и попадна в Йордан Атанасов, който стреля от воле, но след серия от рикошети коженото кълбо се озова в ръцете на вратаря на гостите. До края на срещата "жълто-черните" пробваха натиск, но той бе хаотичен и не стигнаха до чисто голово положение.

Съставът на "Ботев" (Пловдив):
Стамен Бояджиев, Здравко Дерменов, Кристиан Димитров, Георги Купенов, Атанас Куманов, Радослав Апостолов, Йордан Атанасов, Рангел Игнатов (70-Йоан Пеев), Исмет Рамадан (35-Йосиф Табаков), Борис Тютюков, Виктор Пенчев

КУПА НА БФС - ЖРЕБИЙ ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ:

Юноши старша възраст (родени след 01.01.1997 г.)

30 октомври 2014 г. (четвъртък), 11:00 часа
"Ботев" (Пловдив) - ЛУДОГОРЕЦ (Разград) 1:2

30 октомври 2014 г. (четвъртък), 14:00 часа
ЧЕРНОМОРЕЦ (Бургас) - Берое 4:1

ЛИТЕКС - Локомотив (София) 3:1

"Левски" - Марица (Пловдив) 3:1

ЧЕРНО МОРЕ - Монтана 7:0

ДУНАВ 2010 (Русе) - Етър (Велико Търново) 3:1

Верея (Стара Загора) - "БОТЕВ 75" (София) 1:1 (4:5 след дузпи)

30 октомври 2014 г. (четвъртък), 15:30 часа
ЦСКА - Славия