Спортният директор на Лудогорец Методи Томанов гледа играчи от бразилската Серия А. Това разкри мениджърът Джери Перейра, който ходи по мачовете заедно с разградския шеф.

„Основно гледаме срещи от елита. Там има много добри играчи. Има обаче един проблем - нивото на футбола пада, а играчите стават все по-скъпи", коментира пред „Меридиан Мач" Перейра от Бразилия.

„Реално в момента се наблюдават футболисти за бъдещето. Разбира се, ако някои впечатли и има нормална цена за България, то може да се стигне до преговори и евентуално до трансфер", допълни още човекът, който стои в основата на трансферите у нас на играчи като Марселиньо, Жоазиньо, Дока Мадурейра, Маркиньос и много други.

В настоящия тим на Лудогорец има трима футболисти, дошли директно от Серия А на Бразилия. Става дума за Джонатан Кафу от Сао Пауло, Натанаел от Атлетико Паранензе и Сисиньо от Сантос. Любопитно е, че Марселиньо и Жуниор Кишада бяха привлечени от втородивизионния Брагантино.

Методи Томанов все още е в Страната на кафето и ще продължи да гледа евентуални нови футболисти за „орлите" поне още две седмици.