Управата на Лудогорец за пореден път показа твърда ръка и демонстрира, че не робува на звездите си. Този път доказателството дойде от изявлението на изпълнителния директор Ангел Петричев, че Джонатан Кафу ще бъде глобен. Причината е неправилно паркиране върху зелена площ.

Служебният „Фолксваген Пасат“ на звездата на Лудогорец беше заснет в градинката пред блока срещу ОУ „Отец Паисий“ в Разград от общинския съветник Калоян Монев и стана обект на гневни коментари във „Фейсбук“, информира ekip7.bg. Снимката не убягна от вниманието на Ангел Петричев, който с кратък, но безкомпромисен коментар потуши страстите.

„Здравейте, и тук ще има бъркане в джоба. Колата е на футболист. Благодаря за сигнала. Виновникът ще бъде наказан. Съжалявам много“, написа изпълнителният директор на клуба.

Петричев уточни, че клубът има вътрешен правилник, в който глобите за подобни прояви са регламентирани. Той не обяви точния размер на санкцията на Кафу, но разкри къде ще отидат парите.

„Обикновено глобите за прояви, засягащи обществото, се превеждат в специалния фонд, в който футболистите ежемесечно внасят средства за благотворителност. И в този случай сумата ще бъде преведена в същата сметка“, поясни шефът в Лудогорец.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига