Лудогорец гони рекорд на Литекс в мача между двата тима днес от 18 часа в Ловеч. Двубоят е определян като дербито на десетия кръг и в него се срещат шампионът и лидерът в класирането. Ако спечели, тимът от Разград ще изравни един от рекордите на съперника си в “А” група - за най-много поредни победи на новак в елита. През шампионския си сезон 1997/98 “оранжевите” записаха 9 поредни успеха между 12-ия и 20-ия кръг.

Атаката на Лудогорец отново ще бъде водена от Емил Гъргоров. Ивайло Петев се отказа от типичния централен нападател. Бадема ще бъде подпомаган от Михаил Александров, Мирослав Иванов и Марселиньо.

Любослав Пенев залага на традиционната си схема, като Светослав Тодоров ще играе на върха на атаката. По крилата ще му асистират Том и Мирасема, а от по-задни позиции в нападение ще се включва и Христо Янев. Сандриньо и Небойша Йеленкович вече тренират, но не са готови за двубоя.

lit.jpgludogorec.JPGЛИТЕКСЛУДОГОРЕЦ
Днес от 18 часа
Пряко по ТВ7
Градски стадион в Ловеч
Съдия: Ивайло Стоянов

 
Литекс (вероятен състав): Виничиус Баривиера, Максим Жос, Итуа, Пламен Николов, Петър Занев, Георги Миланов, Александър Цветков, Том, Христо Янев, Тиаго Мирасема, Светослав Тодоров
Резерви: Александров, Ил. Миланов, Стр. Попов, Руменов, Флорес, Кодо, Джерманович
Контузени: Бодуров, Йеленкович, Сандриньо
Наказани: няма

Лудогорец (вероятен състав): Урош Голубович, Шоко, Любомир Гулдан, Александър Барт, Йордан Минев, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Мирослав Иванов, Емил Гъргоров
Резерви: Михайлов, Дюлгеров, Кишада, Травнер, Д. Атанасов, Ив. Стоянов, Т. Колев
Контузен: Д. Бакалов
Наказани: няма