Арда загуби от Лудогорец II с 0:1 у дома в двубой от от 10-тия кръг на Втора лига, играна  пред близо 3000 зрители на "Арена Арда".  

Още от самото начало на двубоя играчите на Стойчо Стоев наложиха тотален натиск и се настаниха в половината на гостите. Само за няколко минути "сините" отправиха опасни удари към вратата на Лудогорец, чрез Георги Андонов, Пламен Крумов и Димитър Макриев, но без резултат.

Най-чистото положение за Арда бе в 27-та минута, когато Бенгюзов се озова фронтално срещу стража на Лудогорец II, но топката премина малко над напречната греда. В 30-та минута Веселин Марчев пробва ефектен удар със странична ножица, но отново не успя да се разпише. В 31-та минута  Адриан Димитров от Лудогорец 2 се озова очи в очи срещу Караджов, но ударът му бе неточен. В 35-та минута Законов центрира, Макриев свали топката към Марчев, който от непосредствена близост не успя да я вкара в мрежата. Две минути по-късно, отново деветката на Арда отправи опасен удар, но топката така и не влизаше във вратата на гостите.

Те обаче в 42-та минута успяха да открият резултата чрез Илкер Будинов, който отправи удар към Караджов, топката рикошира в крак на бранител в син екип и излъга вратаря на Арда. До края на първите 45 минути домакините имаха още едно положение, но след изстрел на Макриев топката бе избита в ъглов удар.

На полувремето Стойчо Стоев направи две смени. В игра за Арда се появиха Лукас Мартинс и Венцислав Христов, съответно на местата на Георги Андонов и Архан Исуф.

Второто полувреме отново започна с натиск на Арда. В рамките на първите 10 минути Димитър Законов и Димитър Макриев отправиха опасни удари към Наумов, но и в двата случая стража на гостите показа завиден рефлекс.

В 67-та минута Макриев засече топката с глава, но отново вратаря на разградчани се намеси за да избие топката в ъглов удар. В 85-та минута отново Макриев бе в основата на поредната опасност пред вратата на Лудогорец. Играчът с номер 16 засече центриране от дясно, но топката срещна напречната греда. В последната минута на срещата червен картон за гостите получи Димитър Илиев, за нарушение срещу Лукас Мартинс.

След тази среща Арда има в актива си 17 точки и заема трето място в класирането. В следващия 11-ти кръг Арда гостува на Добруджа 1919, а срещата е на 21 октомври в Добрич от 15:00 ч.

В други срещи от кръга от днес:
Поморие - Добруджа 1:0
Литекс - Горна Оряховица 0:1
Ботев (Г) - Монтана 0:1
Кариана - Черноморец (Бч) 0:0
Пирин - Несебър 1:3
Струмска слава - Локомотив (София) 1:1

ВТОРА ЛИГА – СЕЗОН 2018/2019