Лудогорец опитва да открадне пореден талантлив футболист, научи БЛИЦ. Този път разградчани омайват Тонислав Йорданов от Литекс. 17-годишният нападател изигра много силен сезон, в който реализира близо 50 гола в различните юношески формации на "оранжевите".

"Лудогорец вече прекаляват. Не спират да атакуват момчето, даже искали да ходят в Севлиево, за да се срещат с баща му. Шефът на школата им Яков Папарков и Методи Томанов преследват Тонислав от много време. Момчето ни каза всичко, имаме уверението му, че няма да се поддаде на натиска и ще продължи при нас", потвърди новината ни главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов.

"Говорих с Вальо Станчев, но явно няма ефект. Продължават да звънят на Тонислав и да го преследват. Лудогорец какво искат? Да започнем и ние ли да крадем футболисти, както те го правят", възмутен е Стоилов.

"Миналата година и "Левски" атакуваха Тонислав. В Ловеч вярваме на момчето и държим да продължи да се развива при нас", добави Стойчо Стоилов пред БЛИЦ.

Тонислав Йорданов стана топреализатор на Елитната група до 17 години с 41 попадения. Талантът добави и 2 гола на финала за Купата на БФС срещу Черно море, след който той и съотборниците му си извоюваха правото да играят в Младежката Шампионска лига.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201505/20150522.wrwfzbnizd.jpg

Йорданов бе сред най-добре представилите се „лъвчета“ в националния отбор до 17 години на Евро 2015, където се разписа срещу Испания и Австрия. След силните си изяви младокът логично беше привикан от Красимир Балъков и ще води лятна подготовка с мъжете на Литекс.

Талантливият нападател вече на няколко пъти е наказвал Лудогорец в мачовете на юношите, в които разградчани така и не са постигали успех над "оранжевите".

За шампионите от Разград обаче стана обичайна практика да примамват таланти от други школи и да ги привличат в Академията си. Редица млади футболисти от "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА сега са в Лудогорец. Ръководството на Литекс обаче не иска да допуска това да се случва и с техните юноши и в Ловеч няма да позволят кражба на таланти.