Йерун Луму вече не е футболист на Лудогорец. Холандецът и шампионите се разделиха по взаимно съгласие. Луму вече е в родината си и търси нов отбор, съобщи официално българският шампион.

19-годишният халф бе привлечен в Лудогорец от Вилем II през зимната пауза на миналото първенство и бе един от най-скъпите трансфери. С екипа на шампионите той записа 11 мача, като отбеляза един гол - победното попадение в последното дерби с ЦСКА в Разград, с което на практика "орлите" спечелиха третата поредна титла.

Най-вероятната причина за раздялата е системно неспазване на режима, което е в разрез с клубната политика и Луму е изчерпал кредита на доверие. Младият холандец бе отстранен от първия тим на 5 август, но явно не си е взел поука от това.

Още преди да го привлекат, разградчани бяха наясно с проблемия характер на младока. Въпреки това той акостира при шампионите. От ръководството бяха сигурни, че ще успеят да се справят и да накарат крилото да разгърне таланта си. Само няколко дни след пристигането на Луму от клуба назначиха възпитателка, която да го наблюдава. Нищо обаче не успя да промени характера на Луму и в крайна сметка днес той напусна клуба.