Лудогорец победи с 1:0 като гост Ботев (Враца) и излезе начело в класирането на efbet Лига. Единственият гол в мача бе дело на Станислав Манолев, а домакините могат да съжаляват, че не успяха да вземат поне точка от шампионите.

Домакините предложиха много отворен футбол и можеха да открият резултата първи. Все пак класата на гостите си каза думата и те излязоха напред в резултата в 21-ата минута. Битон получи отдясно и пусна много добре между двама към нахлуващия в наказателното поле Дяков. Капитанът на орлите центрира много опасно към Шверчок, на който не стигнаха сантиметри да засече с глава, но нахлуващият на задната греда Манолев го стори и вкара за 1:0 след шут от 3-4 метра.  

До края на полувремето футболистите на Сашо Ангелов опитаха да притиснат гостите, но не създадоха много опасности. 
След почивката врачани продължиха да играят по-добре от своя противник, но Чибота надбяга Васев и центрира към Шверчок, който пропусна да реши всичко в срещата. 

Домовчийски стреля с глава след центриране от фаул, но Ренан спаси. Последва центриране отляво, след което Дяков за малко не си вкара автогол, пращайки топката в лявата греда.

Димо Бакалов очи в очи с Костов шутира в аут и също не успя да се разпише. Шверчок пък нацели напречната греда.

В края на срещата врачани имаха няколко отлични шанса за гол, но топката така и не влезе във вратата на Лудогорец и шампионите си тръгнаха с три точки.

 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020