Лудогорец завърши наравно 1:1 и във втората си контрола от лагера в Турция. "Орлите" изпуснаха да победят лидера в полското първенство Ягелония, след като допуснаха гол в края.

Резултатът откри Клаудиу Кешерю в 65-ата минута, а Фьодор Чернич изравни в 86-ата.

Георги Дерменджиев отново заложи на различни състави в двете полувремена, както го направи и в първата проверка в Турция - срещу Арсенал (Тула), която също приключи 1:1.

Първото полувреме шансове за "орлите" пропуснаха Лукас Саша и Густаво Кампаняро. Вратарят Милан Борян само веднъж трябваше да се намесва, опазвайки мрежата си.

Малко преди почивката играчите на Ягелония получиха право да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле фронтално срещу вратата на Лудогорец, но Василиев не намери целта.

И през втората част играта беше равностойна. Все пак Лудогорец бе малко по-активен, но удари на Кешерю и Анисе не затрудниха стража на поляците. Така се стигна до 65-ата минута, в която последва центриране отдясно на Мисиджан към Кешерю, който засече с глава, топката се удари в лявата греда и влетя в мрежата на Ягелония - 1:0.

След това "орлите" изпуснаха няколко добри ситуации, като при най-чистата Кешерю изведе Джоди Лукоки сам срещу вратаря, но малко не достигна на втория да отбележи. И когато проверката отиваше към минимален успех за Лудогорец, противникът на българите изравни. Чернич отбеляза за крайното 1:1 с удар от 20-ина метра.


Следващата контрола на Лудогорец е на 27 януари срещу Тренчин.


ЛУДОГОРЕЦ - ЯГЕЛОНИЯ 1:1
1:0 Клаудиу Кешерю (65), 1:1 Фьодор Чернич (86)

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Милан Борян, 4.Сисиньо, 27.Козмин Моци, 32.Игор Пластун, 6.Натанаел, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 88.Вандерсон, 84.Марселиньо, 37.Жоао Пауло, 22.Джонатан Кафу

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Зимна подготовка 2017