Лудогорец, Левски, ЦСКА и другите клубове от Първа лига честитиха Националния празник Трети март.

"Честит 3 март! Поклон пред героите, извоювали свободата на родината ни! ПФК Лудогорец поздравява всички българи с настъпването на националния празник на България", написаха "орлите" на клубния си сайт.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

"3 март винаги се е отличавал на фона на останалите празници и чествания... На фона на всички важни и светли дати, защото на този ден сякаш нещо те удря в гърдите, за да осъзнаеш измерението на случилото се и жестоката цена, която са платили предците ни.

Кара те да се почувстваш горд и отговорен. Без значение колко години, векове и поколения са минали, ние сме отговорни пред всеки един български герой, дал живота си за родината. Всъщност, дал живота си за нас. Отговорни сме и защото във вените ни тече кръвта на всички онези, поставили България над себе си - от Аспарух и Симеон до Ботев и Левски, от хилядите безименни селяни, работници и войници до най-смелите генерали.

3 март е денят на кръвта... Не само на пролятата, но и на нашата собствена кръв, в която отеква заветът на всички онези, градили България 1300 години. И ние нямаме право да го забравяме. 

Честит 3 март, левскари! 141 години от Освобождението на България!", пише в levski.bg.

"Армейци, днес се навършват 141 години от Освобождението на България от турско робство.

На 3-и март 1878 година е подписан Санстефанският мирен договор, който слага началото на Третата българска държава.

Нека си спомним за подвига на предците ни и руските войници, които дадоха живота си за свободата на България!

Честит национален празник!", пише в cska.bg.