Лудогорец ще открие новата си база в Разград на 6 април с детски турнир “Виваком Къп”, след като всичко около лицензирането на новото съоръжение е готово. На него могат да се играят дори мачове от елита на родния футбол. Така академията в Разград вече притежава общо девет тренировъчни терена - шест с естествено покритие и три с изкуствено. Вторият отбор на шампионите вече ще играе срещите си от Втора лига там.

“Мисля, че вървим по правилния път към една от основните ни цели - да изграждаме футболисти, които да представят българския футбол на високи форуми. Всичко, което сме си поставили като цел, го постигаме. Скоро и това ще стане - интегриране на наши юноши в отбора. Венци Керчев вече втори сезон играе в Първа лига. Сред момчетата, които постигнаха голям успех при националния до 19-години, имаме три", заяви изпълнителният директор Ангел Петричев на пресконференция днес.

“Базата преди около час бе лицензирана. Ще могат да се провеждат мачове и от мъжки футбол. Имаме терен с 2000 седалки, сектор за гости, съблекални, възстановителен център. Някои мачове от А група също могат да се играят тук. Академията на Лудогорец разполагат с 9 тренировъчни терена - 6 с естествено покритие и три с изкуствено. Сега като преместим школата в новата сграда, започваме реконструкция на старата част. Ще разположим един медицински център, за да може нашите футболисти да получават адекватни грижи за здравето им”, добави босът.

“Общата инвестиция в тренировъчния комплекс надхвърля 15 милиона лева, но ще набъбне заради медицинския център, който ще изградим. Новите испански методисти също искат да внедрим някои новости и тях ще ги осигурим. Ще въведем и софтуер, който ще помогне за цялостната организация на клуба. Ползва се от големите клубове в Европа. Той ще ни помага да следим и състоянието на терените. Стопанисването е доста сложна задача освен изграждането. Ще ни отнеме може би около година, за да го въведем, но това ще бъде изключително иновативно”, каза още Петричев.

Турнирът, с който ще се открие съоръжението, ще бъде в помощ на легендата на Лудогорец Захари Минчев, който се бори с коварна болест. На него ще участват деца на Лудогорец, Стяуа, Краснодар, Левски и други.