ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът на България Лудогорец излиза в решителен мач реванш от Шампионската лига Срещу Партизан (Белград). Срещата започва в 21:45 часа на стадиона на "гробарите", а победителят си гарантира над 2 милиона евро и участие минимум в групите на Лига Европа. Първата среща завърши с успех за разградчани с 2:1, което означава, че дори равенство класира тима напред.

Лудогорец е на ръба да оправдае двете си титли и да остави отпечатък в Европа. Разградчани трябва да направят само още една малка крачка, за да стигнат до плейофите на Шампионската лига. Нещо, което български отбор не е извършвал от цели пет години. За последно "Левски" стигна до финалното стъпало преди групите, но отпадна от Дебрецен през 2009-а. За да го стори и Лудогорец, днес в Белград отборът трябва да докаже, че двата успеха над Слован (3:0) и Партизан (2:1) не са плод на случайността или временно избухване и надскачане на възможностите, а са резултат на правилна работа и израстване, последвано от надграждане.

Стойчо Стоев не обмисля да прави много корекции в състава за реванша с Партизан. Той най-вероятно ще пусне цели 10 от титулярите от Разград и в Белград. Единствената промяна ще е в центъра на защитата. Заради наказанието на Козмин Моци като партньор на Александър Барт ще започне Теро Мантила. Рискът за "зелените" е, че двамата почти никога не са играли заедно, което може да се окаже проблем за синхрона им. В атакуващ план Стоев ще заложи на триото Иван Стоянов - Безяк - Дани Абало. Все пак има малка вероятност вместо испанеца сред стартовите единайсет да се появи някой измежду Миро Иванов и Александров, който донесе успеха в Разград.

Домакините ще разчитат това да стори младият нападател Александър Митрович, който ще бъде на върха на атаката в избраната от Рашович схема 4-2-3-1. Тинейджърът се включва в Партизан със самочувствието на европейски шампион до 19 години. Това може да се окаже и неговият бенефис за тима от Белград, тъй като най-вероятно ще бъде продаден на Андерлехт след срещата с Лудогорец.

images.jpgПартизан - Лудогорецludogorec.JPG
21:45 часа, стадион "ЮНА"
Съдия: Алън Кели (Ирландия)
Пряко по TV7
в първия мач (2:1 за Лудогорец)



Вероятни състави:
Партизан: Милан Лукач, Милан Обрадович, Иван Иванов, Предраг Лука, Милош Остоич, Никола Гулан, Филип Маркович, Саша Илич, Петър Гърбич, Марко Шчепович, Ерик Джемба Джемба

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Теро Мантула, Александър Барт, Йордан Минев, Христо Златински, Светослав Дяков, Дани Абало, Марселиньо, Иван Стоянов, Роман Безяк