Лудогорец се класира на финал за Купата на БФС при юноши старша възраст, родени през 2005 година. "Орлите" бяха спечелили първата среща срещу Септември с 2:1 в Разград, а днес бе реваншът в Драгалевци. 

Двубоят започна равностойно, като първата добра ситуация за гол се откри пред гостите. Грешка при изнасянето на топката даде възможност на Константин Димитров, но ударът му бе изчистен пред голлинията от Кубрат Йонашчъ. 

В 34-ата минута домакините бяха близо до попадение, но след изстрел на Захари Атанасов топката се отби в гредата. В края на полувремето отново Атанасов направи хубав пробив, но този път горната греда спаси Лудогорец. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част започна с шанс за разградчани, но Алекстандър Маринов нацели нова греда. 5 минути по-късно връщане на Валентин Спасов за малко не се превърна в автогол за Септември. 

Драмата бе пълна в края, след като Валентин Доцев донесе победата. Той изпълни пряк свободен удар и след рикошет в стената топката се озова в мрежата. Така дузпите трябваше да определят финалиста. 

След 20 изпълнени удара от бялата точка, Лудогорец бе по-точен и спечели с 9:8.