Треньорът на Лудогорец Ивайло Пе­тев работи здраво по лятната селекция на тима. Специалистът зами­на вчера спешно за Румъ­ния, за да наблюдава фина­ла за купата на страната между Петролул и ЧфР Клуж тази вечер, съобщи "Тема Спорт". Той е бил поканен на двубоя лично от Еуген Трика, с когото се познават от Литекс. Два­мата са близки приятели и често си гостуват. Визитата на Петев, обаче, е със съвсем друга цел. Специа­листът е харесал няколко играчи на двата отбора. Той е наблюдавал на диско­ве изявите им, но сега иска да се убеди във възможнос­тите им на живо.

Въпросните футболис­ти, чиито имена от клуба не пожелаха да разкрият, са били препоръчани от мениджъри на ръковод­ството. Шефовете на шампионите имат много добри връзки в Румъния. Именно заради това от­борът изигра редица прия­телски срещи с тимове отвъд Дунава. От влизането си в елита пък Лудогорец привлече цели четирима играчи, подвизаващи се в румънското първенство.

Става въпрос за Станислав Генчев, Витор Витиня, Козмин Моци и Неманя Милисаблевич. Заради недоразу­мението с последния обаче шефовете са пожелали Ивайло Петев лично да се запознае с качествата на предложените футболис­ти. Единственото, което се знае за тях е, че са кри­ло и нападател. Интерес­ното е, че във всеки транс­ферен прозорец, откакто са в А група, зелените привличат по един състе­зател от Румъния.

Разградчани вече са на­белязали двама нападате­ли, които да усилят ата­куващата мощ на тима за квалификациите на Шам­пионска лига. Първият е Войо Убипарип от Лех Познан, който е много близо до това да акости­ра в Разград. Ако нещата с него ударят на камък, двукратните шампиони на България ще задей­стват план Б и ще опи­тат да вземат Лео Жай- ми от Брагантино.