Шампионът Лудогорец продължава да търси бъдещи нови попълнения в румънското първенство. Спортният директор на тима от Разград Методи Томанов е бил в северната ни съседка, за да гледа мача между Астра и Ботошани. Той е следил изявите на четирима играчи на Азстра, съобщава румънското издание sportnews.libertatea.ro. Става въпрос за Жуниор Мораеш, Уилиам де Аморим, Константин Бъдеску и Денис Алибец.

Изданието твърди, че лидерът във временното класиране на румънската Лига 1 Астра ще се принуди да се раздели с част от играчите си през зимата заради тежкото си финансово положение. Така българският тим може и да изпревари Стяуа за бразилеца Аморим, който е желан от гранда от Букурещ. 23-годишният футболист може да играе като ляво крило и атакуващ халф и има над 100 мача за Астра до момента. Наскоро той получи румънски паспорт.

Денис Алибец е нападател, който дори бе собственост на Интер, но така и не успя да се наложи при "нерадзурите", които на няколко пъти го пращаха под наем в други отбори. Той има 2 мача с екипа на италианския гранд в Серия "А".

Бъдеску може да играе на върха на атаката и като атакуващ халф. Той има 2 мача за националния отбор на Румъния. Футболистът има 104 мача и 41 гола за Астра от 2010 година насам, а преди това е играл за Петролул, с чийто екип има 151 срещи и 41 попадения.

Жуниор Мораеш е ляв бек, а в кариерата си е играл за Сао Каетано и Ферамунде. С екипа на Астра има 140 мача и 5 гола.