Лудогорец пак ще се пробва за звездите на Левски Станислав Иванов и Найджъл Робърта, твърди "Тема Спорт". Двамата бяха желани от разградчани още през зимата.

Тогава от "Герена" признаха, че са били "подпитвани" за правата на играчите, но клубът нямаше никакво намерение да се разделя с нападателите, защото смяташе да гради отбор около тях.

Сега ситуацията в Левски обаче е коренно различна. "Сините" имат крещяща нужда от свежи средства, за да се разплатят с играчите си, които имат да получават по четири заплати. Затова шефовете ще бъдат принудени да продават. Отделно от това, от клуба стягат и сериозна чистка - няма да останат футболисти с високи заплати.

21-годишният Станислав Иванов имаше силен сезон, в който беше твърд титуляр. Младежкият национал участва в 27 шампионатни мача, в които вкара 9 гола. Участва и в по 4 срещи за Купата на България и Лига Европа.

Единствено привлеченият през лятото Робърта успя да вкара повече от Стаси. 22-годишният нидерландец реализира 11 попадения в 19 двубоя за първенство. Той бе закупен през лятото от втородивизионния нидерландски Камбуур. В началото имаше трудности с адаптацията, но след това си извоюва титулярно място.

Освен Станислав Иванов и Найджъл Робърта, Левски иска да трансферира още исландския централен защитник Холмар Ейолфсон, нидерландския халф Стайн Спиерингс и бразилското крило Паулиньо.

Kaкто е известно, Лудогорец е на път да осъществи първи трансфер за лятото, привличайки 25-годишния халф Алекс Сантана от Ботафого. За правата му разградчани ще платят 780 хиляди евро, а част от сделката бе да пуснат в бразилския клуб защитника Рафаел Форстър като свободен агент.