Лудогорец провежда своята подготовка в Пловдив преди двубоя от турнира за Купата на България срещу "Ботев", който е в сряда от 14:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Веднага след срещата с Видима-Раковски (5:0) Ивайло Петев и играчите му заминаха за Пловдив, където са събрани на режим преди мача с "канарчетата", информира "Гонг". Така Лудогорец въобще не се прибра в Разград във времето между двата мача, като направиха дълъг лагер под тепетата.

Отборът на Ивайло Петев проведе една тренировка на стадиона в Брестник, който пък ще се окаже основен за "Ботев" след мача за Купата. Групата на Лудогорец, която пътува да Пловдив е от 20 футболисти, като освен 18-те, които бяха записани за мача срещу Видима в нея влизат още изтърпелият наказанието от една среща Светослав Дяков и младежкият национал Георги Костадинов. Непосредствено преди срещата Ивайло Петев ще обяви кои двама футболисти ще отпаднат от състава преди мача с "Ботев".

Петев няма проблеми с контузени футболисти, което ще му даде възможност да избере оптимален състав за сблъсъка с "канарчетата". Следващият шампионатен мач на Лудогорец е в неделя срещу Светкавица в Разград.

Групата на Лудогорец за мача с "Ботев" (Пловдив):
Вратари: Урош Голубович и Радек Петър
Защитници: Йордан Минев, Александър Барт, Любомир Гулдан, Витиня, Шоко, Теро Мантула
Полузащитници и нападатели: Станислав Генчев, Светослав Дяков, Младен Касчелан, Георги Костадинов, Марселиньо, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Михаил Александров, Димо Бакалов, Емил Гъргоров, Жуниор Кишада, Кристиян Кабаселе