Румънската легенда на Лудогорец Козмин Моци вече е технически директор на клуба. Новината съобщи изпълнителният шеф на десеткратните шампиони Ангел Петричев.

"Козмин Моци вече обяви, че приключва състезателната си кариера. От днес той ще бъде технически директор. Грубо казано - Моци ще бъде дясната ръка на Георги Караманджуков", уточни Петричев.

"Отговорността върху гърба на Моци е тежка. Той ще е плътно до отбора. Ще помага на треньора, ще разчитаме на неговия опит", допълни Петричев.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Моци обяви на 10 май, че слага край на кариерата си като футболист. Роденият на 3 декември 1984 година румънец спечели 9 пъти титлата на България с фланелката на Лудогорец. 

"Когато Лудогорец сложи звездата на емблемата, ще се откажа. Това го казах още преди време. Беше лесно, защото мислех за отказването от много време. Взех добро решение. През 2001 година стартирах. Трябва да си реалист и да знаеш кога трябва да спреш. Новото начало ще ми е тежко, защото от 20 години правя едно и също. Сега работата е малко различна, но искам да постигна същите успехи като технически директор в Лудогорец, каквито и като футболист“, коментира Моци.