Лудогорец организира първата пресконференция на новия треньор Бруно Рибейро. Брифингът се състоя в Смолян, където шампионите са на подготвителен лагер. За срещата с представителите на медиите се явиха още капитанът на разградчани Владислав Стоянов и изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

"Много съм щастлив, че съм в този клуб. Дойдох, за да се боря да спечеля шампионски титли, купи, и да влезем в груповата фаза на Шампионска лига", заяви на пресконференция Рибейро.

Според него Лудогорец има нужда от трима или четирима нови играчи. "Все още не познавам всички футболисти, но ще търсим нападател", коментира португалският специалист.

"Имаше не малко причини да приема офертата на Лудогорец. Това е отбор, който за няколко години извървя пътя от трета дивизия до Шампионската лига. Фантастично е да бъдеш треньор на такъв отбор", добави Рибейро. Той представи пред медиите помощниците си - португалеца Марсело Чагас и северноирландеца  Андрю Смит. Наставник на вратарите ще бъде Милан Стойкович.

Aнгел Петричев пък призна за сериозен интерес от водещи европейски клубове към Жуниор Кайсара. Изпълнителният директор не изключи възможността бразилецът да бъде продаден в близките дни. Петричев заяви, че в момента се водят преговори, а стремежът е да се постигне най-добра цена. Трансферът ще бъде ясен до няколко дни.

"Бъдещето на Фабио Ешпиньо е различно от това на Лудогорец. Имахме доста разговори да си поднови договора, но при него има други опции. Той даде немалко за Лудогорец, благодарим му", каза Петричев, обявявайки раздялата с Ешпиньо.

Относно информациите, че има интерес към Георги Терзиев от чуждестранни клубове, Петричев заяви, че в клуба не са постъпвали официални запитвания за защитника и ги определи като несериозни.

Владислав Стоянов, който също е спряган за трансфер в европейски клуб, призна, че засега остава при шампионите. „Щом съм тук пред вас, значи съм футболист на Лудогорец“, каза Футболист на България за 2014 година.

Днес Лудогорец има една тренировка в Смолян. В нея участие ще вземат по-малък брой футболисти. Част от играчите са на функционални изследвания и фитнес тестове в София. Националите пък получиха по-дълга почивка и ще се включат в подготовката непосредствено преди началото на лагера в Австрия.