Българският шампион Лудогорец ще обжалва наложеното от УЕФА наказание заради расистки обиди към феновете на Стяуа по време на срещата реванш от плейофите на Шампионската лига, обявиха от клуба.
 
Вече стана ясно, че българският шампион е санкциониран със затваряне на Сектор „А“ за един мач – срещата с Реал (Мадрид) на 1 октомври, и му е наложена глоба в размер на 16 000 евро.
 
От Лудогорец обявиха, че УЕФА не е приела становището на клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците публиката на Лудогорец е била провокирана от феновете на Стяуа, подкрепяни от група привърженици на ЦСКА.
 
В клуба от Разград считат, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на публика на отбора във всички мачове досега. Феновете на Лудогорец имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки, футболисти и длъжностни лица.
 
В същото време Лудогорец преустанови приемането на заявки за билети в Сектор "А", докато не станат известни резултатите от обжалването.