Ръководството на Лудогорец официално обяви шампионски претенции за този сезон. До момента абсолютно всички представители на клуба – от собственика Кирил Домусчиев, до всички футболисти, не обелваха дума за титлата въпреки първото място на полусезона.

Мениджърът Ивайло Петев днес за първи път обяви целта пред отбора – да стане шампион и да спечели купата на България в края на сезона. Това стана по време на представянето на новите попълнения на тима, едно от които е младежкият национал на Финландия Теро Мянтиля, за който БЛИЦ първи ви информира.

“Основната ни цел от тук нататък е шампионската титла. Ние няма да си позволим да играем Лига Европа. Доста говорихме вчера с играчите и ръководството. Ако съумеем да се доближим до поведението ни на игра от есента и подобрим още малко представянето си, имаме реален шанс да постигнем целта си. Взехме млади момчета, на които ще разчитаме за в бъдеще. Имаме 5-6 футболисти на по 20-21 години, напълни резонно е всяка една година да играем за шампионска титла. Селекцията ни беше и ще бъде с младежки национали на своите страни и по-млади момчета, за да може да се учат от батковците”, заяви Петев на пресконференция.

“През лятото взехме 16 нови футболисти, но не очаквах такъв резултат. Не мислех, че толкова бързо може да направим тези неща. Не случайно сега обявихме цел – да станем шампиони. Трябва да работим всеки ден за това нещо. Ще играем и за Купата на България, ще се стремим да спечелим и нея. Все пак сме нов клуб, липсват ни трофеи, ще се опитаме да наваксаме”, допълни наставникът.