Лудогорец вече е лидер в Елитната юношеска група до 17 години. В събота момчетата на Юри Васев и Ангел Караиванов постигнаха десетата поредна победа в шампионата, след като се наложиха с 1:0 при гостуването на Локомотив (Пловдив) на „Лаута“.

Лудогорец U17 събра 35 точки. Със същия актив е и Славия, но „орлите“ имат по-добри показатели в директните двубои. В този кръг "белите" паднаха с 0:1 от Черно море във Варна, а талантите от Разград се възползваха от това.

Победното попадение за Лудогорец на мача в Пловдив отбеляза Тони Иванов в 38-ата минута. Той се разписа след центриране на Мартин Милков. Преди гола талантите от футболната академия на шампионите пропуснаха три стопроцентови положения. През второто полувреме момчетата на Юри Васев и Ангел Караиванов отново имаха превъзходство и на няколко пъти бяха близо до второ попадение. На свой ред домакините от Локомотив нито веднъж не застрашиха вратата на Лудогорец.

„Изключително съм доволен от тази победа. През последните четири месеца момчетата показаха страхотно израстване. Това ме радва много“, коментира треньорът Васев.