Финалът за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще се играе по програма на 15 май, съобщава „Меридиан мач“.
 
Молбата на пловдивския тим двубоят да бъде преместен за 17 май е отхвърлена. Идеята на пловдивчани беше мачът да се играе в събота, а не в четвъртък, за да има повече зрители на стадиона.

Представители на двата тима са се срещнали в Бургас с ръководителя на Професионалната футболна Лига Стефан Капралов и мениджърът на компанията, държаща телевизионните права за излъчване - Атанас Караиванов.
 
Очаква се в понеделник след заседание на ПФЛ, да бъдат обявени официално датата и часа на срещата, както и цените на билетите.

За да бъде изпълнено искането на "Ботев", трябва да настъпят някои промени в последния кръг на "А" група. По програма той е насрочен за 18 май, а мачовете са от един и същи начален час. Ако първенството е решено преди последния кръг, може да бъде прието предложението на "Ботев". Тогава "Ботев" Пловдив почива, а Лудогорец приема Черно море. За да може финалът за Купата да бъде преместен от 15-ти на 17 май, Лудогорец и варненци трябва да играят на 13 или 14 май, т.е. преди финала.