Крилото на Лудогорец Иван Стоянов отново бе изваден от състава на шампионите. Футболистът на тръгна със съотборниците си за Испания, а изпълнителният директор Ангел Петричев обяви, че причините са финансови. Припомняме, че племенникът на Йордан Лечков бе изваден от тима на 18 януари, а няколко дни по-късно героят от САЩ’94 заяви, че Стоянов ще остане в тима.

Днес обаче Стоянов отново не е в групата на Лудогорец, която ще се готви до 13 февруари в курорта Рота.

„Това са отношения между клуба и Иван Стоянов. Не мисля, че има някаква драма, в много добри отношения сме с него, но има някакви разминавания. Общо-взето тренира в Разград. В повечето случаи, когато си говорим, говорим за пари, нормално е да има финансови разминавания и той да не е съгласен с условията, които ние му предлагаме за новия договор. Това си е негово право. Няма нищо странно. За това, дали ще се използва, ще трябва да питате треньора”, заяви Петричев при отлитането за Испания.

„В понеделник ще обявим официално новия испански специалист, който ще заработи в клуба, нека изчакаме до утре. Ние смятаме, че той е запознат със съвременните методики и ще може да помогне на Лудогорец“, коментира още шефът на клуба.

„За момента не очаквайте нови имена. Ние разполагаме с добре окомплектован състав и не бихме правили трансфери на всяка цена. Не крия, че имаше интерес към Венци Христов, но той вече не е актуална тема за нас. Уважаваме неговото решение. Пожелавам му успех. Мисля, че Лудогорец може и без Венци Христов”, каза още Петричев.

„Следим с голям интерес и “Ботев”, аз лично очаквам плейофната фаза да бъде изключително интересна. Мисля, че конкуренцията ще бъде изключително силна. Не очаквам удари под кръста, смятам, че първенството ще се проведе честно и го казвам без ирония“, завърши Ангел Петричев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA