Лудогорец ще премести отбора си в друг град от края на март, ако концесията на стадион "Лудогорец Арена" бъде одобрена при новите условия на Община Разград. Шампионите няма да участват в концесията. Това обявиха на извънредна пресконференция днес от клуба.

Разградчани не са съгласни с новите условия, според които трябва да плащат по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

На пресконференцията се явиха изпълнителният директор Ангел Петричев и президентът Александър Александров. Те обявиха, че имат готовност до 24 часа да преместят клуба в град, който е близо до Разград. Вариантите са Русе, Велико Търново и Търговище. Шампионите планират да продължат да се готвят на базата, която изградиха в Разград, но не и да провеждат там официалните си мачове.

Президентът Александров все пак заяви, че се надява новите условия по концесията да не бъдат приети и клубът да продължи да се подвизава изцяло в Разград. Той добави, че по този начин от общината се опитват да извият ръцете на Лудогорец. Александров призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното решение. 

Ето какво пише в предложението за концесия:

Годишното концесионно плащане не трябва да бъде по-малко от 6656 лева без ДДС.

Окончателният размер на годишното концесионно плащане се получава като сума от посочения размер на годишното концесионно плащане и 0,5 % от нетните приходи от продажба.

Лудогорец трябва да вложи не по-малко от 18 424 341,00 лв. в изграждането на стадион "Лудогорец Арена", а срокът не може да е по-дълъг от 10 години.