Лудогорец най-после намери качествен нападател. Според медиите в Бразилия родният шампион ще плати 2 милиона евро за играча на Сао Пауло Джонатан Кафу.

Бразилското издание esportes.terra.com.br дори уточнява, че 80% от сумата ще отиде в Сао Пауло. а другите 20% - в частната фирма „Дойен Спорт". 24-годишният футболист трябва да пристигне в България в понеделник за медицински прегледи. Традиционната позиция на Кафу е крило, но той може да бъде използван и като централен нападател.

За последно бразилецът бе в Сао Пауло, който го купи след люта битка с Палмейрас. Той впечатли всички през миналата година, когато носеше екипа на Понте Прета. Кафу ще е вторият футболист от Страната на кафето, който подсилва Лудогорец през това лято след десният халф-бек Сисиньо. Освен тях, в момента в Разград има още четирима бразилци - Марселиньо, Жуниор Кишада, Лукас Саша и Вандерсон.

Кафу е гласен за българския шампион от края на миналия месец. Той е роден на 10 юли 1991 година и е висок 175 см. През миналия сезон нападателят е защитавал цветовете на Понте Прета, където има 32 мача и 7 гола. За тима на Сао Пауло до този момент Кафу е записал 12 мача и 1 гол.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015