Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Скандалният румънски национал Козмин Моци ще подсили Лудогорец за атаката на Шампионската лига. 27-годишният защитник е в напреднали преговори с ръководството на клуба от Разград и се очаква до часове да стане част от селекцията на Ивайло Петев, твърдят в северната ни съседка.

Моци е очакван в София за медицински прегледи, след което ще парафира за 3 години с Лудогорец и ще се присъедини към подготовката на тима. Информациите са, че българският шампион ще брои 400 000 евро на Динамо (Букурещ) за футболиста, а заплатата му ще е 200 хиляди евро на година.

Причината румънският гранд да се съгласи да се раздели с един от основните си играчи се крие в това, че неговият контракт изтича точно след година и клубът рискува да го изпусне без пари, ако Моци не преподпише.

В Румъния защитникът е известен с нощните си похождения и често е бил глобяван за неспазване на спортния режим.

Моци играе в Динамо от 2005 година и взе участие в мача срещу "Левски" в груповата фаза на Купата на УЕФА през същия сезон. По-късно той беше свързван с трансфер и при "сините", и в ЦСКА. През 2008-а изкара няколко месеца под наем в Сиена, след което се завърна в Динамо.

За националния отбор на Румъния Моци има 5 мача. Макар да е защитник, той има вкус към атаката и може да се похвали с няколко много красиви попадения. Безспорно едно от тях е това във вратата на хърватския Вараждин през миналата година в двубой от Лига Европа, когато се разписва със странична ножица (на видеото долу). Тогава Динамо повежда с 2:0, но срещата завършва 2:2, а за румънския тим участие взема и преотстъпеният по-късно на ЦСКА Георгиан Паун.