Шампионът на България Лудогорец се наложи с 3:1 над лидера в румънското първенство Астра в контролен мач, състоял се на "Лудогорец Арена" в Разград. Съперникът от северната ни съседка участва този сезон в квалификациите за групите на Лига Европа, където отпадна от АЗ Алкмаар във фазата на плейфоите.

Всички голове на четирикратния първенец на "А" група отбелязаха бразилци. Домакините откриха резултата в 20-ата минута, когато Кафу изкочи зад защитата на съперника след пас на Марселиньо и отбеляза за 1:0. Същият пак бе точен за разградчи, след като преди това комбинация между Марселиньо и Вандерсон му позволи да шутира от границата на наказателното поле в 42-ата минута.

Две по-късно обаче гостите намалиха. Разписа се Фернандо Болдрин, който не остави шанс на завърналия се в първия тим Владислав Стоянов. Втората част започна с по-активна игра от страна на румънския тим. Лудогорец обаче постепенно влезе в точния ритъм и на свой ред започна да натиска. Така в 79-ата минута падна и последното попадение в двубоя. Вкара Вандерсон, който засече с глава подаване на Марселиньо.

Състав на Лудогорец: Владислав Стоянов (83-Георги Аргилашки), Витиня, Йордан Минев, Сисиньо, Натаниел (69-Браян Ангуло), Вандерсон, Марселиньо, Светослав Дяков (83-Олег Димитров), Лукас Саша, Джонатан Кафу (69-Цветелин Чунчуков), Върджил Мисиджан (56-Лукоки).

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016