Лудогорец победи с 2:1 Дунав на реванша в Русе и очаквано се класира на 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Шампионите имаха добра преднина преди днешната среща, след като бяха спечелили в Разград с 4:1 и така с общ резултат 6:2 "орлите" полетяха и към този трофей.

Първото попадение на мача в Русе реализира Върджил Мисиджан в 63-ата минута. Холандецът се освободи от противников играч и с прецизен изстрел прати топката в далечния ъгъл на вратата на домакините - 0:1.

В 76-ата Михаил Александров удвои преднината на гостите, разписвайки се след пробив и центриране на Мисиджан.

Избраниците на Стойчо Стоев направиха доста пропуски в днешната среща. Себастиян Ернандес, Жуниор Кишада и Фабио Ешпиньо не успяха да накажат Дунав. Последният дори пропусна дузпа в 51-ата, когато Мисиджан изработи 11-метров наказателен удар за тима си.

В добавеното време на двубоя Дунав стигна до почетно попадение. В 92-ата минута младият страж на Лудогорец Георги Аргилашки беше наказан от Владимир Каптиев - 1:2.

Дунав (Русе) - ЛУДОГОРЕЦ 1:2 (общ резултат 2:6)

0:1 Върджил Мисиджан (63), 0:2 Михаил Александров (76), 1:2 Владимир Каптиев (90+2)

ЛУДОГОРЕЦ: Аргилашки, Кайсара, Шоко, Моци, Витиня, Бургзорг, Ешпиньо, Ернандес (72-Китов), Абало (67-Александров), Мисиджан, Кишада