Лудогорец започна с убедителна победа лятната си подготовка. В последния ден от лагера в Банско шампионите отвяха с 5:1 втородивизионния Струмска слава (Радомир). 

Треньорът на "орлите" Анте Шимунджа даде шанс за изява на таланти от школата, които играят във втория отбор на Лудогорец. Избраниците му категорично надиграха съперника и пропуснаха още по-изразителна победа. 

Именно талантът от Лудогорец II Петър Георгиев откри резултата в 5-ата минута. Той отбеляза красив гол след отлична атака на Лудогорец. Останалите попадения бяха дело на Алекс Сантана, Матиас Тисера, Бернард Текпетей и Игор Тиаго. За Струмска слава точен бе Томас Добрев. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Мачът започна с натиск на шампионите, който даде резултат в 5-ата минута. След многоходова атака Петър Георгиев беше изведен на стрелкова позиция и с удар в сглобката вкара за 1:0. Малко след това Кельовлуев не успя да се възползва от грешка на вратаря на Струмска слава и не намери очертанията на вратата. В 19-ата Алекс Сантана пропусна. 

Две минути по-късно бразилският халф успя да удвои преднината на "орлите". Сантана получи топката от Найденов на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел в левия ъгъл не остави шансове на вратаря Драго Петков. В 28-ата минута "орлите" поведоха с 3:0. Вратарят на Струмска слава сбърка при изнасянето на топката. Георгиев продължи към Тисера, а аржентинецът отбеляза. В 37-aта минута Найденов беше изведен на стрелкова позиция от Сантана, но Петков успя да отрази удара на младока.  

След почивката Лудогорец излезе с почти изцяло променен състав, като само Петър Георгиев запази мястото си. В 50-ата минута Текпетей проби през центъра и отправи силен удар, който рикошира в играч в синьо. В 57-ата минута Бърнард Текпетей вкара четвърти гол за шампионите. Ганаецът отправи силен удар от над 20 метра, който се озова в горния десен ъгъл на вратата на тима от Радомир. 

В 60-ата минута Струмска слава получи право да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция фронтално срещу вратата след груб фаул на Георги Терзиев. Георги Янев застана зад топката и отправи техничен удар, който Пепеляшев успя да избие, а при добавката играч на радомирци прати кълбото в аут. Секунди след това "орлите" стигнаха и до пето попадение. Игор Тиаго получи отличен пас от Георгиев, справи се със защитник и пусна топката покрай вратаря за 5:0.

В 75-ата минута избраниците на Юрий Васев стигнаха до почетно попадение. Разписа се Томас Добрев, който с брилянтен удар не остави шансове на вратаря на Лудогорец.

В 90-ата Тиаго прати топката във вратата на Струмска слава, но попадението беше отменено заради засада.

В сряда "орлите" заминават за втория си подготвителен лагер в Австрия. Там Лудогорец ще изиграе четири контроли срещу ПВ - Линц, Гройтер Фюрт, Ференцварош и Нюрнберг.

ЛУДОГОРЕЦ - СТРУМСКА СЛАВА 5:1
1:0 Петър Георгиев (5), 2:0 Алекс Сантана (21), 3:0 Матиас Тисера (28), 4:0 Бърнард Текпетей (57), 5:0 Игор Тиаго (61), 5:1 Томас Добрев (75)

ЛУДОГОРЕЦ: 12.Симон Слуга, 4.Сисиньо, 59.Алекс Луканов, 32.Игор Пластун (к), 58.Димитър Илиев, 74.Хюсеин Кельовлуев, 75.Петър Георгиев, 23.Мануел Шоу, 38.Владислав Найденов, 7.Алекс Сантана, 10.Матиас Тисера

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022